Розділи сайту ▪ Довідник Каталог Вівасан ▪ Екстракт кісточок грейпфрута ▪ Мінерально-вітамінні комплекси ▪ Мультивітамінні та енергетичні напої ▪ Подарункові сертифікати Вівасан Довідник ▪ Статті по ароматерапії, красі та здоров'ю ▪ Довідник по застосуванню ефірних олій ▪ Основні властивості ефірних олій ▪ Показання до застосування ефірних олій ▪ Косметичне застосування ефірних олій ▪ Психоемоційна корекція ефірними оліями ▪ Зведені таблиці ефірних олій ▪ Склад вітамінів і мінералів в продуктах Vivasan ▪ Поради лікаря з лікування і профілактики захворювань Спілкування ▪ Додаток Вівасан на Google Play ▪ Вебінари Лікування з Вівасан ▪ Поради з лікування і профілактики захворювань ▪ Довідник по застосуванню ефірних олій Випадкова схема лікування з Вівасан
Скарбничка порад Вівасан
Нове на сайті ▪ Енциклопедія ефірних олій для Android Інтернет-магазин Vivasan Україна
При використанні матеріалів сайту обов'язкове посилання на
|
Ми працюємо!
В нашому інтернет-магазині товарів Вівасан, www.vivasan-ukraine.com.ua Ви можете вибрати і купити продукцію компанії Вівасан (Vivasan): натуральні ефірні олії, лікувальні креми, доглядову косметику, мінерально-вітамінні комплекси, засоби по догляду за волоссям, інші товари для краси та здоров'я зі Швейцарії. Дивіться повний каталог товарів Вівасан, прайс-лист товарів Вівасан з докладним описом продукції та відгуками покупців. Доставка продукції Вівасан від 2500 грн. здійснюється безкоштовно. Терміни доставки замовлення - 1-2 дні. Пропонуємо офіційні дисконтно-накопичувальні картки Вівасан, а також різні акції, знижки та приємні бонуси. Будемо раді допомогти у виборі та відповісти на Ваші питання! Безкоштовні консультації з вибору і застосуванню товарів для краси та здоров'я: +38 050 453-73-98 (Viber, Teleram, WhatsApp).
З повагою, Наталя Кузнецова,
Каталог Vivasan: Весь каталог продукції Вівасан, Новинки Вівасан, Ароматерапія, Догляд за волоссям, Догляд за обличчям, Догляд за тілом, Екстракт кісточок грейпфрута, Ефірні олії, Композиції ефірних олій, Лікувальні креми, Мінерально-вітамінні комплекси, Мультивітамінні та енергетичні напої, Натуральні антибіотики, Особиста гігієна, Фарба для волосся, Подарункові сертифікати Магазин vivasan-ukraine.com.ua » Статті » Вітаміни взимку Вітаміни взимку Сторінка українською мовою | Страница на русском языке У рослинах у процесі їхньої життєдіяльності утворюються різноманітні речовини, багато з яких чинять виражену дію на організм людини і тварин. До них насамперед належать вітаміни. В організмі людини і тварин вітаміни перебувають у певному співвідношенні, справляючи взаємний вплив і сприяючи прояву специфічних властивостей кожного з компонентів. Заповнити значною мірою дефіцит низки найважливіших вітамінів в організмі людини покликані насамперед овочі, фрукти, ягоди, тобто продукція наших городів. Які джерела вітамінів можна порекомендувати взимку? Овочі Картопля. У картоплі знайдено різноманітні вітаміни, Крім вітаміну С (10-25 мг), вона є важливим джерелом вітамінів Bl, B2, B6, B9, РР, D, U (останній вітамін володіє вираженим противиразковим ефектом). Картоплю здавна вважали корисною за виразки шлунка та дванадцятипалої кишки, за гастритів із підвищеною кислотністю. У разі загострення цих хвороб добре допомагає картопляний сік - від 50 до 150 г 2 рази на день до їди. Картоплю у вареному, а особливо в печеному вигляді лікарі рекомендують хворим на серцево-судинну патологію, зокрема й тим, хто страждає на гіпертонічну хворобу. При запалених повіках або сонячних опіках гарні компреси з тертої картоплі: вони мають протизапальну дію. А якщо у вас почервоніли руки, шкіра на них лущиться (що часто трапляється в тих, хто працює на відкритому повітрі), візьміть до відома такий рецепт: свіжозварену картоплю розітріть із гарячим молоком до кашкоподібного стану та в гарячому вигляді розкладіть на шматочках тканини й обгорніть ними руки. Знімайте компрес, коли картопля охолоне. Зробіть кілька процедур. Капуста білокачанна. З давніх-давен білокачанна капуста використовується в народній медицині як хороший лікувальний засіб. У сучасній медицині для лікування виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки лікарі рекомендують пити свіжоприготований сік: він чинить стимулюючу дію на процес загоєння пошкодженої слизової оболонки. У домашніх умовах отримати сік із капусти не складає труднощів. Треба просто віджати подрібнене листя. П'ють сік по 1/2 склянки в теплому вигляді до їди. Вітамін U, що міститься в капусті, має противиразковий ефект. Капустяний сік у разі виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки слід приймати протягом 3-4 тижнів по 1/2 склянки 3 рази на день. Капуста квашена або сира є чудовим профілактичним засобом для запобігання хронічній диспепсії. Редька. Лікарською сировиною є коренеплоди і свіжий сік; краще форми з чорним коренем. Коренеплоди містять на 100 г продукту до 39 мг вітаміну С, вітаміни В1, В2, В6, PP. Багата редька й антимікробними речовинами. Вона є досить багатим джерелом мінеральних елементів - калію, кальцію, сірки, магнію. Сірчиста ефірна олія, подразнюючи тканини шлунка, стимулює виділення шлункового соку. Покращує роботу кишківника, у зв'язку з чим редька знаходить застосування під час лікування гіпоцидних гастритів, атонії кишківника. У народній медицині здавна сік редьки використовують як відхаркувальний засіб у разі бронхітів, кашлюку, кровохаркання. Сік викликає та посилює місячні. Використовують редьку в разі холециститів, для профілактики жовчнокам'яної хвороби. Речовина холін, наявна в редьці, чинить попереджувальну дію на розвиток жирової дистрофії печінки. Свіжий сік редьки застосовують місцево в разі міжреберних невралгій, міозитів, радикуліту, болю в суглобах. Для цього ретельно перемішують 1,5 склянки соку чорної редьки, 1 склянку меду, 100 г горілки та 1 столову ложку солі. Використовують отриману суміш для розтирання хворих місць. Ягоди Виноград. Виноград і його сік нерідко нормалізують кров'яний тиск, розсмоктують пісок і дрібні ниркові камінчики, виводячи їх з організму. Плоди винограду містять багато цукрів - глюкози і фруктози, низку органічних кислот, глікозиди, вітаміни С, В1, В2, А, солі калію, кальцію, заліза, магнію. Насіння винограду містить дубильні речовини і такі цінні в медичному відношенні амінокислоти, як лецитин, ванілін, а також жирну олію. З глибокої давнини виноград застосовують для лікування хвороб обміну речовин, печінки, нирок, легень, серцево-судинної системи. Застосовується виноград і в сучасній медицині. Особливо в разі захворювань серця, бронхів, нирок, печінки, у разі подагри, у разі виснаження нервової системи, у разі гіпертонічної хвороби та як загальнозміцнювальний засіб. Виноград призначають для лікування хвороб обміну речовин у серці, легенях, легенях. Кількість призначуваного винограду індивідуальна, але починається завжди з невеликих доз (200-300 г), доходячи поступово до 2 і навіть 3 кг на добу. Рекомендується їсти виноград натщесерце за 1,5-2 години до прийому їжі. Курс триває 1-1,5 місяця. Калина. Плоди калини з давніх часів знайшли широке застосування в побуті, як багатий вітамінами засіб. Настій або відвар ягід вживають всередину при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, фурункулах, карбункулах, екземі, виразках на шкірі. Сік сирих ягід рекомендується зовнішньо від прищів, ластовиння і лишаїв, а всередину - при бронхіальній астмі та гіпертонії. Сік сирих ягід рекомендують від прищів, ластовиння і лишаїв. Рецепти на основі ягід, гілок і кори калини: ▪ у разі фурункульозу та різних шкірних висипів і лишаїв: вживати сік із вичавленого листя по 1/4 склянки 3 рази на день або змащувати уражені ділянки. Цей сік має гарну загальнозміцнювальну дію; ▪ при шкірних захворюваннях, у тому числі при екземі: настій готують із плодів, розтертих у ступці. Їх заливають окропом із розрахунку 1-2 столових ложок плодів на склянку води, настояти 4 години. Приймати по 1/2 склянки 4 рази на день; ▪ як відхаркувальний і потогінний засіб: готують відвар із квіток, для чого 1 столову ложку сировини заварити склянкою окропу, кип'ятити 10 хвилин на слабкому вогні, остудити. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день; ▪ як загальнозміцнювальний і заспокійливий засіб: 1 столову ложку плодів заварити склянкою окропу, настояти 1-2 години, процідити. Приймати по 1/2 склянки на 2 рази на день. Фрукти Яблука. Яблука - винятковий за своїми властивостями продукт. Його дієтичні, лікувальні та біологічні властивості досить добре вивчені. Яблука корисні всім людям, незалежно від стану їхнього здоров'я, бо містять цінні баластні речовини, цукри, кислоти, мінеральні сполуки, вітаміни та інші біологічно активні компоненти. На відміну від багатьох інших рослинних продуктів вони не містять жодних шкідливих включень. До складу яблук входять 11,3% вуглеводів, 0,6% клітковини, 248 мг калію і 13 мг вітаміну С. Крім вітаміну С до складу цих плодів входять і вітаміни В1, В2, Р, Е, каротин. Багаті яблука й такими макро- та мікроелементами, як залізо, марганець, кальцій. Для пом'якшення застудного кашлю і хрипоти користуються рецептом: 1 столову ложку яблучної шкірки залити 1 склянкою окропу і настояти як чай. Пити по 1/2 склянки 5-6 разів на день до їди або: 2-3 неочищених яблука залити 1 л води і кип'ятити 15 хвилин. Пити по 1 склянці 3 рази на день до їди. Пити по 1 склянці 3 рази на день до їди. Завдячуючи своїм властивостям, яблука чинять лікувальний вплив на шкіру обличчя та рук, освіжаючи й омолоджуючи її. Маски з яблук застосовують 2-3 рази на тиждень. Маски з яблук застосовують 2-3 рази на тиждень. Яблучно-морквяна маска. Для її приготування яблуко і моркву очищають, дрібно натирають на тертці, накладають на обличчя і шию на 20 хвилин. Яблучно-морквяна маска добре зволожує шкіру. Айва. У соку айви містяться пектин, дубильні речовини, яблучна, лимонна і винна кислоти, різні цукри (від 5,3 до 12,1%). Айва багата на залізо, мідь і вітамін С (10-20 мг у 100 г) свіжих плодів. Свіжі плоди айви у зв'язку зі значним вмістом заліза рекомендують приймати за недокрів'я. Зі свіжих плодів можна приготувати настоянки або екстракти і застосовувати їх з тією ж метою по 15-25 крапель 3 рази на день. Лікарську дію має і листя айви. Для приготування настою беруть 5 г листя і заварюють склянкою гарячої води, кип'ятять на водяній бані в закритому емальованому посуді 25 хвилин, охолоджують при кімнатній температурі 45 хвилин, проціджують, віджимають і доводять об'єм до початкового кип'яченою водою. Зберігають у холодильнику не більше 3 діб. Приймають по 2 столові ложки 3-4 рази на день до їди в разі сильного кашлю, бронхіальної астми, бронхіту. Трави Пастернак. Пастернак, як і інші культурні городні рослини, містять вітаміни, мінеральні речовини та ефірні олії. Ефективними вважаються препарати з пастернаку в разі піску та каменів у нирках і сечовому міхурі, для лікування деяких захворювань жіночої статевої сфери. Фурокумарини, що містяться в пастернаку, підвищують чутливість шкіри до ультрафіолетових променів, що сприяє репігментації знебарвлених ділянок шкіри в осіб, які страждають на вітиліго. Рослина має спазмолітичну дію, тому вона ефективна для запобігання нападам стенокардії в разі коронарної недостатності та неврозів, що супроводжуються коронароспазмами. М'ята перцева. Листя і стебла м'яти містять ефірну олію, що складається з ментолу та інших інгредієнтів. У листі містяться і вітаміни, головним чином каротин. М'ятна олія має протизапальний і болезаспокійливий засіб, зменшує свербіж шкіри, рефлекторно розширює судини головного мозку, серця і легень. При прийомі всередину підвищує апетит, зменшує нудоту, гикавку, посилює перистальтику кишківника, має освіжаючу дію. Ментол знімає спазм жовчних проток, сприяючи відділенню жовчі. Перчена м'ята вживається за гастритів із підвищеною шлунковою секрецією. За головного болю добре допомагає листя м'яти, прикладене до чола. Автор: А.Новак Розділ сайту: Статті
|
Прайс-лист Вівасан | Дисконтно-накопичувальна картка | Акції та спеціальні пропозиції | Запрошуємо на роботу | Онлайн курси ароматерапії
Відгуки про товари | Підписка на новини | Група Вівасан в Facebook | Канал Вівасан на Youtube | Додаток Вівасан на Google Play
Швидке замовлення продукції Vivasan з безкоштовною доставкою по Україні (Viber, Telegram, WhatsApp): +38 050 453-73-98