Розділи сайту ▪ Довідник Каталог Вівасан ▪ Екстракт кісточок грейпфрута ▪ Мінерально-вітамінні комплекси ▪ Мультивітамінні та енергетичні напої ▪ Подарункові сертифікати Вівасан Довідник ▪ Статті по ароматерапії, красі та здоров'ю ▪ Довідник по застосуванню ефірних олій ▪ Основні властивості ефірних олій ▪ Показання до застосування ефірних олій ▪ Косметичне застосування ефірних олій ▪ Психоемоційна корекція ефірними оліями ▪ Зведені таблиці ефірних олій ▪ Склад вітамінів і мінералів в продуктах Vivasan ▪ Поради лікаря з лікування і профілактики захворювань Спілкування ▪ Додаток Вівасан на Google Play ▪ Вебінари Лікування з Вівасан ▪ Поради з лікування і профілактики захворювань ▪ Довідник по застосуванню ефірних олій Випадкова схема лікування з Вівасан
Скарбничка порад Вівасан
Нове на сайті ▪ Енциклопедія ефірних олій для Android Інтернет-магазин Vivasan Україна
При використанні матеріалів сайту обов'язкове посилання на
|
Ми працюємо!
В нашому інтернет-магазині товарів Вівасан, www.vivasan-ukraine.com.ua Ви можете вибрати і купити продукцію компанії Вівасан (Vivasan): натуральні ефірні олії, лікувальні креми, доглядову косметику, мінерально-вітамінні комплекси, засоби по догляду за волоссям, інші товари для краси та здоров'я зі Швейцарії. Дивіться повний каталог товарів Вівасан, прайс-лист товарів Вівасан з докладним описом продукції та відгуками покупців. Доставка продукції Вівасан від 2500 грн. здійснюється безкоштовно. Терміни доставки замовлення - 1-2 дні. Пропонуємо офіційні дисконтно-накопичувальні картки Вівасан, а також різні акції, знижки та приємні бонуси. Будемо раді допомогти у виборі та відповісти на Ваші питання! Безкоштовні консультації з вибору і застосуванню товарів для краси та здоров'я: +38 050 453-73-98 (Viber, Teleram, WhatsApp).
З повагою, Наталя Кузнецова,
Каталог Vivasan: Весь каталог продукції Вівасан, Новинки Вівасан, Ароматерапія, Догляд за волоссям, Догляд за обличчям, Догляд за тілом, Екстракт кісточок грейпфрута, Ефірні олії, Композиції ефірних олій, Лікувальні креми, Мінерально-вітамінні комплекси, Мультивітамінні та енергетичні напої, Натуральні антибіотики, Особиста гігієна, Фарба для волосся, Подарункові сертифікати Магазин vivasan-ukraine.com.ua » Статті » Кулінарія з ефірними оліями за аюрведою Кулінарія з ефірними оліями за аюрведою Сторінка українською мовою | Страница на русском языке Більше половини всіх відомих ефірних олій знаходять у наші дні застосування в харчовій промисловості. Ефірні олії містяться в більшості готових продуктів і напівфабрикатів. У списках інгредієнтів їх позначають як "натуральні ароматичні речовини". З погляду виробників продуктів харчування, ефірні олії хороші тим, що вони не псуються з плином часу, а навпаки, тільки набирають силу рік від року. З іншого боку, сухі трави видихаються вже через рік, можуть стати здобиччю комах і гризунів і займають у сотні разів більше місця. Слід пам'ятати, що одна крапля ефірної олії порівнянна з 1-2 чайними ложками порошку сухої трави. Спочатку трави додавали в їжу не заради смаку, а для поліпшення травлення і з метою консервації. Тими ж перевагами володіють і ефірні олії: багато хто з них чинять вітрогонну дію і стимулюють травлення, а також мають антибактеріальні властивості. При приготуванні гарячих страв (наприклад, супів) ефірні олії бажано додавати в найостанніший момент, щоб леткі речовини не розсіялися в повітрі. Аніс входить до традиційних рецептів спиртних напоїв (наприклад, анісової настоянки). З аюрведичної точки зору це дуже доречно, тому що аніс має протизастійну дію і охолоджує печінку. Крім того, його використовують як приправу до десертів і пастили, а також у безалкогольних напоях, оскільки за смаком він нагадує лакрицю. Апельсинова олія - чудова приправа до напоїв, десертних страв і оладок. Ефірна олія базиліку можна додавати до супів, італійських соусів (песто, соусу для спагеті) та різних овочевих страв. На 0,5 л рідини достатньо 1 -2 крапель олії. Ваніль добре підходить для цукерок, заварних кремів, оладок і тортів. Гвоздична олія можна додавати в торти, пироги, печиво тощо, а також у чай. Грейпфрутова олія - гарна добавка до напоїв і оладок. Дхавану фірма "Снеппл" використовує як ароматичну добавку до деяких напоїв. Ця олія має полуничний післясмак. Дягель традиційно застосовувався у виготовленні спиртних напоїв. Він належить до родини селерових (зонтичних) і може також використовуватися як приправа для супів. Імбирна олія можна додавати до лимонаду, чаю та інших напоїв, а також до супів, карі та хлібобулочних виробів. Кардамон традиційно додають до десертних страв (головним чином, до солодкої випічки), а також до кави; 1 краплі олії достатньо на 1 чашку кави або 200 г борошна. Олія коріандру - приправа для салатних заправок, супів, десертних страв, страв із бобових і каррі. Корична олія можна додавати в солодку випічку, оладки, напої та чай (1 крапля на 0,5 л рідини). Олія кумина добре поєднується з бобовими, карі, хлібобулочними та макаронними виробами. Куркуму додають до каррі, соусів та овочевих страв. Лаванда популярна у Франції як приправа до супів і овочів. Лаврова олія можна додавати в супи (1 крапля на 0,5 л рідини). Олію лимона можна додавати в напої, десерти, морозиво, торти, спиртні напої та оладки. Лимонна трава - улюблена приправа тайців. Вона добре поєднується з каррі (особливо - з кокосовим супом каррі). Олію майорану можна додавати до супів, салатів і заправок. Ялівцева олія можна додавати в овочеві страви (1 крапля на 1 склянку), а також у квашену капусту і мариновані овочі. Олія мускатного горіха - гарна добавка до десертних страв. Можна класти її і в йогуртовий напій (змішати йогурт і воду в рівних частинах, додати фрукти і прянощі). М'ята перцева чудово поєднується з десертами, солодкою випічкою, цукерками і напоями. Олія перцю гвоздичного можна додавати в десертні страви та пудинги. Перець чорний - хороша приправа до варених яєць (1 крапля на 1 яйце), до печені та супів (1 крапля на 0,5 л рідини), а також до заправок для салату (1 крапля на л рідини). Олія петрушкипідходить для супів, хлібобулочних виробів, сирів і салатних заправок. Розмарин - приправа для соусів, печені та страв із домашньої птиці. Ефірна олія танжерина можна додавати до напоїв, десертних страв і цукерок. Олія чебрецю найкраще поєднується з супами та печенями, а також з овочами. Кріп додають у салатні заправки, супи та печеню. Фенхель - приправа для десертних страв і супів. Шавлія додають до страв із домашньої птиці, салатних заправок, супів і соусів. Чурна (приправа) для трьох дош. Чурна - це суміш спецій і прянощів, підібраних таким чином, щоб отримана приправа врівноважувала і підтримувала будь-яку з трьох дош. Складати чурни легко і цікаво, якщо у вас є набір ефірних олій, які підходять для вашого конституційного типу. Включати до складу чурни можна всі ефірні олії, які надають їжі приємного смаку і запаху. Головне, щоб олії ці були отримані або перегонкою з парою, або холодним віджиманням. Олій, екстрагованих петролейним розчинником, слід уникати. Додавайте по 1 краплі суміші до всіх своїх страв і напоїв. Вата. Чурна для вати може містити будь-які з наступних ефірних олій: ваніль, гвоздика, дягель, імбир, кориця, кумин, лимонна трава, мускатний цвіт, петрушка, пупавка, троянда, ромашка, кріп, фенхель, шафран, естрагон. Питта. Чурну для пітти можна скласти з ефірних олій коріандру, кумину, куркуми, лимона, лимонної трави, м'яти перцевої, пупавки, троянди, ромашки, кропу та фенхеля. Капха. У чурну для капхи можна включити будь-які з таких олій: аніс, базилік, гвоздика, дягель, імбир, кардамон, коріандр, кориця, кумин, лавр, ялівцю ягоди, перець чорний, фенхель. Взагалі, для капхи гарні всі прянощі - і ті, що зігрівають, і ті, що охолоджують: всі вони зміцнюють енергетику і прану капха-типу. Лікарська олія гі Гі - це очищене топлене масло. У процесі його приготування видаляються ті компоненти вершкового масла, які можуть згіркнути або зіпсуватися, і залишається чиста олія, яку високо цінують в аюрведі за саттвічну (гармонійну) природу. Гі можна довго зберігати за кімнатної температури. Воно підсилює цілющі властивості доданих у нього трав та ефірних олій. Лікарське гі з такими добавками можна і наносити на шкіру, і приймати всередину. Приготування гі в домашніх умовах Замість того щоб купувати дорогий готовий продукт, краще приготувати гі самостійно, тим паче, що це досить легко. Сучасні жителі Заходу звикли гнатися за зручностями, але стародавня мудрість говорить: що більше особистої участі ви візьмете в приготуванні будь-яких ліків або їжі, то більше користі вам принесе цей продукт. Гі, яке ви приготуєте власноруч, буде заряджене вашою особистою енергією, а тому діятиме на вас набагато благотворніше, ніж гі, куплене в магазині. Найкраще готувати гі з несолоного вершкового масла, але якщо це неможливо, не засмучуйтеся: у процесі приготування більша частина солі однаково видалиться. Покладіть 0,5 кг несолоного вершкового масла на велику пательню і розтопіть на повільному вогні. Доведіть масло до кипіння; Коли на поверхні почне з'являтися біла піна, знімайте її ложкою і викидайте. Кип'ятіть олію, знімаючи піну, протягом приблизно 15 хвилин, доти, доки вона не очиститься. Потім відцідіть вміст сковорідки через сувору марлю і перелийте в посуд для зберігання. Коли олія охолоне, вона стане густішою. Лікарська олія гі - це традиційний індійський засіб лікування. У рідке гі додають трави з тими чи іншими цілющими властивостями і настоюють протягом місяця або більше. Затії трави видаляють із настоянки, а олію проціджують і застосовують або зовнішньо, наносячи на шкіру, або всередину, як добавку до їжі. Для західної людини виготовити гі самостійно - це вже подвиг, важко очікувати від неї, що вона стане готувати ще й лікарське гі з травами. Але додати у свіжоприготоване гі суміш ефірних олій - справа кількох секунд, а в результаті ви отримаєте цінний лікарський препарат. Вата. До гі, отриманого з 0,5 вершкового масла, додайте: 2 краплі олії імбиру, 1 краплю олії анісового насіння, 1 краплю олії кардамону та 1 краплю лимонної олії. Пітта. До гі, отриманого з 0,5 кг вершкового масла, додайте: 2 краплі фенхеля, 2 краплі коріандру, 1 краплю кропу, 1 краплю кардамону і 2 краплі м'яти перцевої. Капха. До гі, отриманого з 0,5 кг вершкового масла, додайте: 2 краплі чебрецю, 2 краплі ялівцю, 2 краплі м'яти, 2 краплі лимонної трави та 1 краплю імбиру. Вата - покращує травлення, пітта - охолоджує, капха - додає бадьорості. Це - лише кілька прикладів. Додавати в гі можна ефірні олії, що знижують вату, навіть ті, які зазвичай не використовуються як приправи до їжі. Автор: О.Шарова Розділ сайту: Статті
|
Прайс-лист Вівасан | Дисконтно-накопичувальна картка | Акції та спеціальні пропозиції | Запрошуємо на роботу | Онлайн курси ароматерапії
Відгуки про товари | Підписка на новини | Група Вівасан в Facebook | Канал Вівасан на Youtube | Додаток Вівасан на Google Play
Швидке замовлення продукції Vivasan з безкоштовною доставкою по Україні (Viber, Telegram, WhatsApp): +38 050 453-73-98