Розділи сайту ▪ Довідник Каталог Вівасан ▪ Екстракт кісточок грейпфрута ▪ Мінерально-вітамінні комплекси ▪ Мультивітамінні та енергетичні напої ▪ Подарункові сертифікати Вівасан Довідник ▪ Статті по ароматерапії, красі та здоров'ю ▪ Довідник по застосуванню ефірних олій ▪ Основні властивості ефірних олій ▪ Показання до застосування ефірних олій ▪ Косметичне застосування ефірних олій ▪ Психоемоційна корекція ефірними оліями ▪ Зведені таблиці ефірних олій ▪ Склад вітамінів і мінералів в продуктах Vivasan ▪ Поради лікаря з лікування і профілактики захворювань Спілкування ▪ Додаток Вівасан на Google Play ▪ Вебінари Лікування з Вівасан ▪ Поради з лікування і профілактики захворювань ▪ Довідник по застосуванню ефірних олій Випадкова схема лікування з Вівасан
Скарбничка порад Вівасан
Нове на сайті ▪ Енциклопедія ефірних олій для Android Інтернет-магазин Vivasan Україна
При використанні матеріалів сайту обов'язкове посилання на
|
Ми працюємо!
В нашому інтернет-магазині товарів Вівасан, www.vivasan-ukraine.com.ua Ви можете вибрати і купити продукцію компанії Вівасан (Vivasan): натуральні ефірні олії, лікувальні креми, доглядову косметику, мінерально-вітамінні комплекси, засоби по догляду за волоссям, інші товари для краси та здоров'я зі Швейцарії. Дивіться повний каталог товарів Вівасан, прайс-лист товарів Вівасан з докладним описом продукції та відгуками покупців. Доставка продукції Вівасан від 2500 грн. здійснюється безкоштовно. Терміни доставки замовлення - 1-2 дні. Пропонуємо офіційні дисконтно-накопичувальні картки Вівасан, а також різні акції, знижки та приємні бонуси. Будемо раді допомогти у виборі та відповісти на Ваші питання! Безкоштовні консультації з вибору і застосуванню товарів для краси та здоров'я: +38 050 453-73-98 (Viber, Teleram, WhatsApp).
З повагою, Наталя Кузнецова,
Каталог Vivasan: Весь каталог продукції Вівасан, Новинки Вівасан, Ароматерапія, Догляд за волоссям, Догляд за обличчям, Догляд за тілом, Екстракт кісточок грейпфрута, Ефірні олії, Композиції ефірних олій, Лікувальні креми, Мінерально-вітамінні комплекси, Мультивітамінні та енергетичні напої, Натуральні антибіотики, Особиста гігієна, Фарба для волосся, Подарункові сертифікати Магазин vivasan-ukraine.com.ua » Статті » Продукти харчування стають кращими чи гіршими? Продукти харчування стають кращими чи гіршими? Сторінка українською мовою | Страница на русском языке За останні сто років одні продукти завдяки розвитку культури виробництва і харчових технологій стали кращими, а інші гіршими. Інтенсивні сільськогосподарські технології, пов'язані із застосуванням великої кількості мінеральних добрив і пестицидів, промислове тваринництво та птахівництво, що вимагають застосування антибіотиків і гормонів, - усе це знижує якість і харчову цінність продуктів. Утім, це доволі важко довести. Свого часу ми перевіряли американські та вітчизняні курячі стегенця. Хоча в американських гормони виявити не вдалося, наслідки застосування стимуляторів росту були очевидні - "ніжки Буша" більші, у них виявилося більше, ніж у наших, підшкірного і внутрішньом'язового жиру, але менше м'язових волокон. Тривале та інтенсивне використання людиною землі веде до неминучого зменшення її родючості та зниження вмісту в ґрунті не лише азоту, фосфору та калію, а й більшості найважливіших мікроелементів. Тому на запитання, чи потрібно збагачувати продукти вітамінами та мікроелементами, можна відповісти ствердно. Однак не все так просто й однозначно. Є кілька різних способів. По-перше, можна вносити в ґрунт мінеральні добрива з дефіцитними мікроелементами. Наприклад, у Фінляндії проблему нестачі селену вирішують додаванням його до складу мінеральних добрив. По-друге, можна збагачувати самі продукти харчування: борошно (кальцієм, залізом, цинком), сіль (йодом), молоко (вітаміном D), соки (полівітамінами) або питну воду (фтором) тощо. Збагачення масових продуктів харчування частково знімає дефіцит окремих речовин, але таке збагачення безадресне і досить дороге. Адже не кожен готовий їсти необхідну кількість саме такого хліба, молока чи соку, щоб покрити дефіцит відсутніх елементів. Третє, можна збагачувати спеціалізовані або лікувальні продукти харчування, які призначені для певних категорій людей. Але й такий спосіб не оптимальний, оскільки в один продукт, як правило, додають набір різних речовин, а отже, не йдеться про індивідуальні фізіологічні потреби. Мне здається, набагато ефективнішим є призначення тих самих вітамінів, біоелементів та інших мінорних компонентів харчування у вигляді спеціалізованих продуктів, препаратів або БАДів. Тоді речовини, яких бракує, ми можемо дати конкретній людині в потрібній кількості та в потрібний час. Питання про "біопродукти", або "органічні продукти", також не таке просте, як може здатися. Які критерії чистоти "біопродуктів"? У чому їхня принципова відмінність? Очевидно, що основна небезпека звичайних продуктів харчування полягає в підвищеній кількості нітратів, пестицидів, радіонуклідів, хлорорганічних сполук і всього іншого, що пов'язують із розвитком інтенсивних сільськогосподарських технологій і погіршенням екологічної обстановки. Але якщо в країні досить жорсткі стандарти якості, то "брудні" продукти не опиняться на продовольчому ринку. Тоді ті, що пройшли контроль, виявляться ідентичними за якістю "органічним"? Виходить, що екологічна чистота і якість повністю залежать від критеріїв і контролю якості. Звісно, із загальних міркувань "біопродукти" мають вирощуватися на екологічно чистих територіях, без використання мінеральних добрив, пестицидів, стимуляторів росту та іншого. Таких територій на Землі небагато, а "біовиробництво" вельми затратне. Отже, ці продукти харчування не можуть бути масовими, вони призначені виключно для обраних. Не треба також забувати, що більшість харчових продуктів проходять довгий шлях від поля до обіднього столу. Вони псуються, втрачають якість, після кулінарної обробки розкладаються багато корисних компонентів, у них можуть накопичуватися токсичні речовини та перекиси ліпідів. Тож якщо ви отримали з поля "органічний" продукт, це не означає, що в тарілці він залишиться таким самим корисним. Окремої розмови заслуговують харчові технології. Сьогодні з їхньою допомогою можна створити будь-яку харчову композицію. Але наскільки склад нового харчового продукту буде корисним для здоров'я? Наприклад, у молочні продукти зараз додають рослинні жири, соєві білки, харчові волокна. У рафіновані рослинні олії додають альфа-токоферол (вітамін Е) як антиоксидант, який захищає рослинні жири від окислення. А в натуральну оливкову олію найвищої якості заборонено додавати будь-що, зокрема й антиоксиданти, - через це жирні кислоти, що входять до її складу, швидко окислюються. Де тут логіка? Багато продуктів збагачують вітамінами, мікроелементами, поліненасиченими жирними кислотами. Зокрема, з'явився хліб, збагачений омега-3 жирними кислотами. Але збагачують ними інгредієнти, а скільки їх буде в хлібі, ще питання, адже вони легко окислюються під час випікання. Простіше випити капсулу біодобавки. Основна причина такого стану справ полягає в тому, що між харчовими технологіями та наукою про харчування лежить глибока прірва, над якою поки що ніяк не вдається навести мости. Автор: А.Ф.Топунов Коментар від Vivasan: Радимо звернути увагу на наші вітаміни. Усі вони вироблені у Швейцарії, вирізняються високою якістю. Підходять дорослим і дітям. Сиропи, до того ж, дуже смачні й починають засвоюватися вже в роті. Розділ сайту: Статті
|
Прайс-лист Вівасан | Дисконтно-накопичувальна картка | Акції та спеціальні пропозиції | Запрошуємо на роботу | Онлайн курси ароматерапії
Відгуки про товари | Підписка на новини | Група Вівасан в Facebook | Канал Вівасан на Youtube | Додаток Вівасан на Google Play
Швидке замовлення продукції Vivasan з безкоштовною доставкою по Україні (Viber, Telegram, WhatsApp): +38 050 453-73-98