Розділи сайту ▪ Довідник Каталог Вівасан ▪ Екстракт кісточок грейпфрута ▪ Мінерально-вітамінні комплекси ▪ Мультивітамінні та енергетичні напої ▪ Подарункові сертифікати Вівасан Довідник ▪ Статті по ароматерапії, красі та здоров'ю ▪ Довідник по застосуванню ефірних олій ▪ Основні властивості ефірних олій ▪ Показання до застосування ефірних олій ▪ Косметичне застосування ефірних олій ▪ Психоемоційна корекція ефірними оліями ▪ Зведені таблиці ефірних олій ▪ Склад вітамінів і мінералів в продуктах Vivasan ▪ Поради лікаря з лікування і профілактики захворювань Спілкування ▪ Додаток Вівасан на Google Play ▪ Вебінари Лікування з Вівасан ▪ Поради з лікування і профілактики захворювань ▪ Довідник по застосуванню ефірних олій Випадкова схема лікування з Вівасан
Скарбничка порад Вівасан
Нове на сайті ▪ Енциклопедія ефірних олій для Android Інтернет-магазин Vivasan Україна
При використанні матеріалів сайту обов'язкове посилання на
|
Ми працюємо!
В нашому інтернет-магазині товарів Вівасан, www.vivasan-ukraine.com.ua Ви можете вибрати і купити продукцію компанії Вівасан (Vivasan): натуральні ефірні олії, лікувальні креми, доглядову косметику, мінерально-вітамінні комплекси, засоби по догляду за волоссям, інші товари для краси та здоров'я зі Швейцарії. Дивіться повний каталог товарів Вівасан, прайс-лист товарів Вівасан з докладним описом продукції та відгуками покупців. Доставка продукції Вівасан від 2500 грн. здійснюється безкоштовно. Терміни доставки замовлення - 1-2 дні. Пропонуємо офіційні дисконтно-накопичувальні картки Вівасан, а також різні акції, знижки та приємні бонуси. Будемо раді допомогти у виборі та відповісти на Ваші питання! Безкоштовні консультації з вибору і застосуванню товарів для краси та здоров'я: +38 050 453-73-98 (Viber, Teleram, WhatsApp).
З повагою, Наталя Кузнецова,
Каталог Vivasan: Весь каталог продукції Вівасан, Новинки Вівасан, Ароматерапія, Догляд за волоссям, Догляд за обличчям, Догляд за тілом, Екстракт кісточок грейпфрута, Ефірні олії, Композиції ефірних олій, Лікувальні креми, Мінерально-вітамінні комплекси, Мультивітамінні та енергетичні напої, Натуральні антибіотики, Особиста гігієна, Фарба для волосся, Подарункові сертифікати Магазин vivasan-ukraine.com.ua » Статті » Вітаміни влітку Вітаміни влітку Сторінка українською мовою | Страница на русском языке У рослинах у процесі їхньої життєдіяльності утворюються різноманітні речовини, багато з яких чинять виражену дію на організм людини і тварин. До них насамперед належать вітаміни. В організмі людини і тварин вітаміни перебувають у певному співвідношенні, чинячи взаємний вплив і сприяючи прояву специфічних властивостей кожного з компонентів. Витамини в рослинах у процесі росту рослин чинять виражену дію, насамперед, вітаміни. Заповнити значною мірою дефіцит низки найважливіших вітамінів в організмі людини покликані насамперед овочі, фрукти, ягоди, тобто продукція наших городів. Які джерела вітамінів можна порекомендувати влітку? Овочі Перець болгарський (солодкий). Сік перцю зеленого рясніє кремнієм. Цей плід сприяє росту і розвитку кісткового скелета, зубів, нігтів. У суміші з морквяним соком (3:1) дає чудовий результат при очищенні шкірних покривів від різного роду плям. Від утворення газів у кишечнику, а також у разі кольок, спазмів у шлунку, кишечнику рекомендується вживати по 50 мл соку щодня. Ну і як кожен овоч, перець багатий на вітаміни, макро- та мікроелементи. Баклажани. Баклажани є харчовим продуктом високої біологічної цінності. Щоб покрити добову потребу у вітаміні С достатньо на день з'їдати від 250 до 500 г цього городнього продукту. Крім вітаміну С, у баклажанах є й низка інших вітамінів, а також вони багаті на вміст цінних макро- і мікроелементів. Баклажани знижують вміст холестерину в крові, печінці, нирках. Вони посилюють виведення з організму сечової кислоти. Свої цілющі властивості цей овоч проявляє в разі захворювань печінки, нирок, атеросклерозу та подагри. Він входить до складу низки дієтичних столів, особливо столу 10, який призначають хворим із серцево-судинною патологією. Помідори. Харчова і цілюща цінність помідорів визначається наявністю в них органічних кислот, а також і наявністю вітамінів С, Р, групи В, і каротину (провітаміну А). За вмістом каротину 200 г помідора відповідають 100 г моркви. Багато в помідорах і різних макро- та мікроелементів, таких, наприклад, як калій. У помідорах червоних сортів міститься більше поживних речовин, тому їх вирощують частіше, ніж жовті. Пектинова, лимонна і яблучна кислоти, а також легкозасвоювана клітковина сприятливо впливають на обмін речовин. Поживні речовини, що містяться в томатах, роблять їх вельми цінним продуктом лікувального харчування. До речі, під час консервування плодів вони зберігають у достатній кількості вітамін С. Помідори з успіхом можуть бути рекомендовані хворим з різними видами порушення обміну речовин, із захворюваннями серцево-судинної системи і шлунково-кишкового тракту. Наявність у помідорах великої кількості клітковини сприятливо впливає на життєдіяльність корисних кишкових бактерій, сприяє виведенню з організму надлишків холестерину. Лікарі рекомендують вживати в їжу помідори в разі подагри, недокрів'я, серцевої недостатності. Їх використовують дієтологи при лікуванні захворювань нирок. Ягоди Аґрус. Аґрус з давніх часів вважався не тільки смачним харчовим продуктом, а й лікарською рослиною. І це підтвердили пізніші наукові відкриття. Виявилося, що ця ягода містить у своєму складі не тільки цукор (до 14%), а й такі цінні вітаміни, як С, В, Е, каротин, а також життєво необхідні мікроелементи - залізо, мідь, фосфор та інші біологічно активні компоненти, включно з баластними речовинами, пектинами. Ягоди аґрусу здавна вважали чудовими протисклеротичними ліками, корисним засобом у разі різного роду точкових крововиливів, що важливо для запобігання інсультам, геморагічним ураженням очей, наприклад, у разі точкових крововиливів в органи зору в разі цукрового діабету. Допомагає аґрус і хворим, які страждають на хвороби нирок, ожиріння, хвороби обміну речовин, гіпертонію. Він активізує ослаблену перистальтику кишківника. Шовковиця. Шовковичні ягоди містять приблизно 18% цукрів, до 20% вітаміну С, вітаміни групи В, фолієву кислоту, вітамін Е, каротин, пектин, клітковину, органічні кислоти (лимонну і яблучну) і мінеральні речовини, особливо калій, фосфор, кремній, залізо, магній, кальцій. А в листі рослини міститься цілий "букет" стероїдних сполук, які корисні для організму. Шовковицю (як ягоди, так і сік із них, а також листя) використовують як відхаркувальний засіб у разі бронхоектатичної хвороби, бронхіальної астми, хронічного бронхіту. Сік і плоди шовковиці посилюють виділення сечі та поту. Вони діють і як кровоочисний засіб. Відвар кори кореня шовковиці з незапам'ятних часів у Китаї використовували для лікування гіпертонічної хвороби. З цією метою 2 столові ложки подрібненої кори заливали 0,5 л окропу, кип'ятили протягом 40 хвилин на повільному вогні, настоювали 1 годину, проціджували. І пили протягом дня замість води. Сік із ягід шовковиці можна приготувати таким чином. Беруть 1 л шовковичного соку, 0,25 л води, 800 г цукру, сік 1-2 лимонів. У воді треба прокип'ятити цукор, додати сік шовковичної ягоди і лимон. Усе проварити і залити в пляшки. Фрукти Слива. Слива здавна заслуговує на увагу як лікарська рослина. Цей плід - природний гібрид аличі і терну. У ньому містяться до 16 відсотків цукрів, пектини, калій, вітаміни С, В1, РР, каротин, органічні кислоти. Слива (особливо сушена - чорнослив) має виражений послаблювальний і сечогінний ефект, чинить цілющу дію в разі атеросклерозу, холециститу, хвороб печінки, серця, нирок, за гіпертонії. Тут слід сказати ось про що. Цілу низку харчових продуктів, що володіють послаблювальним або проносним ефектом, вживаються людиною неправильно, тому-то вони й не призводять до належного ефекту. Це стосується і сливи. Тому при приготуванні сливи потрібно залити окропом, але в жодному разі не кип'ятити і не підсолоджувати. З метою досягнення послаблювальної дії рекомендується вранці натщесерце з'їдати 8-10 слив, а якщо можливо, то проробляти це кілька разів на день. А тим, хто страждає від частих закрепів, слід пити воду, в якій довго варилися сливи та овес. Абрикос. М'якоть плодів містить від 4,7 до 27% цукрів, інулін, яблучну, лимонну кислоти, пектинові речовини. Плоди абрикоса містять багато провітаміну А, який надає їм помаранчевого кольору, нікотинову кислоту, вітамін В15 і С. Абрикоси багаті на солі калію і за цим показником перевершують багато інших фруктів і овочів. Насіння абрикосів містить від 35 до 60% невисихаючої жирної олії, відомої під назвою персикової. У зв'язку з багатим вмістом солей калію в м'якоті плодів рекомендується їх вживати в разі захворювань серцево-судинної системи, наприклад, курагу у вигляді розвантажувальних днів. Особливо корисні абрикоси людям творчої праці, оскільки ці плоди вельми багаті не тільки на магній, а й на фосфор. Абрикоси непогано зарекомендували себе під час лікування недокрів'я. До речі, встановлено, що 100 г абрикосів чинять на процеси кровотворення такий самий вплив, як 40 г заліза або 250 г свіжої печінки. Персик. Сам по собі це смачний і поживний продукт, багатий на вітаміни (передусім на С), а також макро- і мікроелементи. Персик, точніше, його сік найчастіше і застосовується з медичною метою. Лікарі рекомендують пити персиковий сік у разі порушень серцевого ритму, недокрів'я, захворювань шлунка (особливо за зниженої кислотності шлункового соку), а також за закрепів. У цих випадках треба пити по 1/2 склянки соку за 15-20 хвилин до їди. Трави Кріп. Кріп відрізняється високим вмістом ефірних олій. У ньому багато вітаміну С (100 мг в 100 г) солей калію, кальцію, магнію, фосфору. Кріп здавна використовували для лікування диспепсії, болю в, шлунку і кишечнику. Для цих цілей 1 чайну ложку товченого насіння заливали склянкою окропу, настоювали, укутавши, 2 години, проціджували. Приймали по 1 столовій ложці 3 рази на день (дітям) і по 1/4 склянки 3 рази на день до їди дорослим. За наполегливої гикавки, а також для поліпшення апетиту і заспокоєння кашлю рекомендували лікуватися відваром із кропу. У разі лікування жовчнокам'яної хвороби 2 столові ложки насіння кропу заливали 2 склянками окропу, нагрівали 15 хвилин на слабкому вогні, охолоджували й проціджували. Пили по 1/2 склянки відвару (в теплому вигляді) 4 рази на день. Курс лікування 2-3 тижні. Для поліпшення зору використовують такий рецепт: 20-30 мл кропового соку змішують зі 100-150 мл соку моркви. Приймають натщесерце вранці. А для поліпшення функції кишечнику та зменшення метеоризму 1 частину кропової олії змішують зі 100 частинами води. П'ють по 1 столовій ложці від 3 до 6 разів на день. Коріандр (кінза). Коріандр, як і інші пряні рослини, містить у своєму складі низку вітамінів, зокрема й доволі багато вітаміну С, а також потрібні для обмінних процесів макро- і мікроелементи. Ефірні олії коріандру мають жовчогінну, протигеморойну, болезаспокійливу, ранозагоювальну та заспокійливу дію. Сік трави, подрібнену свіжу траву в суміші з виноградним соком рекомендують за гіпертонічної хвороби, цукрового діабету, золотухи. Трава коріандру у вигляді настою використовується як протикашльовий і сечогінний засіб. Вона допомагає боротися з недокрів'ям. У народній медицині сік свіжої квітучої частини коріандру дають дітям усередину в разі кору. Приготування настою: 1 чайна ложка плодів заливається на ніч (у термосі) склянкою окропу. Приймають по 1/3 склянки З рази на день. Автор: А.Новак Розділ сайту: Статті
|
Прайс-лист Вівасан | Дисконтно-накопичувальна картка | Акції та спеціальні пропозиції | Запрошуємо на роботу | Онлайн курси ароматерапії
Відгуки про товари | Підписка на новини | Група Вівасан в Facebook | Канал Вівасан на Youtube | Додаток Вівасан на Google Play
Швидке замовлення продукції Vivasan з безкоштовною доставкою по Україні (Viber, Telegram, WhatsApp): +38 050 453-73-98